Waarom Radar Data goede doelen behartigt?

Events
Nieuws en Media
17 - 04 - 2023
4 min. leestijd

Bij de oprichting van Radar Data is direct besloten om ook goede doelen te behartigen. Wij zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om goed te doen in de breedste zin van het woord: Onze kennis delen, kennisontwikkeling en onderzoek ondersteunen, activiteiten die bewustwording promoten op belangrijke onderwerpen onder de aandacht brengen.

Deze visie is algemeen van aard, maar richt zich meer specifiek op bijvoorbeeld: Dieren, Gezondheid, Internationale Hulp en Mensenrechten, Kunst en Cultuur, Natuur en Milieu, Onderwijs, Religie en Levensbeschouwing, Welzijn.

Essentieel voor ons is dat het overgrote deel van onze donaties bij de doelgroep terechtkomt. Onze eis is eenvoudig: zo min mogelijk geld kwijtraken aan overheadkosten van de instellingen zelf. Doneren doen we dus niet vrijblijvend of zonder doel, maar vanuit betrokkenheid, weloverwogen en bewust.

Welke goede doelen zijn gekozen?

Het eerste goede doel van dit jaar is de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR). Op zondag 21 mei 2023 neemt Radar Data dit jaar voor het eerst als sponsor deel aan de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) 2023.

Dat doen we niet alleen, maar wereldwijd met tienduizenden (!) tegelijkertijd. In verschillende steden wordt er gereden. Dit gebeurt jaarlijks om geld in te zamelen voor het goede doel. Donaties zijn onder andere bestemd voor: het creëren van bewustzijn voor de gezondheid van mannen, en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rondom zelfmoordpreventie.

De rit in Dodewaard start op 21 mei 2023 om 14:00. Voor die tijd verzamelen de rijders zich op het Dorpsplein voor een recreatieve motorrit in Dapper Style.

Wereldwijd verliezen we gemiddeld elke minuut van de dag een man aan zelfmoord: een half miljoen mannen per jaar. Zelfmoord is een ongelooflijk complex probleem. We weten dit: door het verbeteren van de algemene geestelijke gezondheid en mannen te helpen sociale contacten te leggen, wordt het risico op zelfmoord verminderd. Denk je weleens hoe knoop ik het gesprek aan met iemand in nood? Leer erover met Movember Conversations op DGR en probeer het eens: https://www.gentlemansride.com/about/mens-health

Bel mij terug