Data Governance

Data Governance, dat is toch hetzelfde als Data Management? Niet helemaal, of helemaal niet? In welk opzicht is Data Governance anders dan Data Management? Wat zijn dan de overeenkomsten en verschillen?

Eenvoudige vragen hebben soms ingewikkelde antwoorden, ingewikkelde vragen soms een eenvoudig antwoord. Waar denkt u aan bij Data Governance? Dat het u niet raakt?

Wat zijn cruciale Data Governance facetten?

Data Governance kent vele facetten en onderdelen, maar het is in ieder geval de basis en centrale as voor Data Management. Zijn er regels en afspraken vastgelegd over hoe er omgegaan wordt met data en informatie? Zijn verwerkings doelen helder voor iedereen, is er vastgelegd hoe data wordt gebruikt, hoe zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid bepaald?

Het mag duidelijk zijn: Data Governance gaat over beleid en bestuur rond Data Management. Is er een duidelijke visie en strategie rond data, op welke wijze zijn beleid, bestuur en beheer beschreven? Hoe wordt invulling gegeven aan Data Governance en procedures, als het goed gaat maar óók als er zaken fout lopen? Welke taken, rollen en verantwoordelijkheden komen erbij kijken en zijn deze ook voor iedereen duidelijk geborgd? Hoe werkt dat?

Hoe draagt Data Governance bij aan bedrijfsdoelstellingen?

Data Governance draag bij aan het behalen van data- en bedrijfsdoelstellingen. Duidelijke cases en noodzakelijk draagvlak zijn de pilaren van succes. Wilt u weten hoe Data Governance een bijdrage levert aan een veilige omgeving, hoe procedures helpen om veilig te zijn, veilig te worden en veilig te blijven?

Door heldere processen en resultaten te meten. Zo kan veel sneller en effectiever afgestemd worden en van elkaar geleerd worden. Met heldere doelen, de juiste inrichting van processen en borging van eigenaarschap is het eenvoudiger dan u denkt. Het goede nieuws? Vaak gebeurt er al veel en liggen resultaten binnen handbereik. Weet u waar de winst van Data Governance in uw organisatie ligt?

Plan een vrijblijvende belafspraak

Wij nemen graag contact op voor het plannen van een vrijblijvende belafspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op.

Beloont investeren in Data Governance zichzelf?

Investeren in Data Governance beloont zichzelf, de kosten verdient u moeiteloos terug. In control betekent efficiënter en effectiever werken en een hoge datakwaliteit. Data driven ambities lonen met goede data, informatie gestuurd werken bestaat niet zonder goede data. Governance compliance problemen zijn kostbaar, eenvoudig te voorkomen met een fractie van die kosten. Hoe dat werkt? Leg contact met ons.

Denkt u al volledig in control te zijn, of wilt u het zeker weten? Data Governance, beleid en procedures. Juist óók voor als het goed gaat.

Bel mij terug